O NAMA

O nama

Mi smo mala porodična firma sa prirodnjačkim pristupom životu. Mad med je nastao 2017. godine iz želje mladih stručnjaka da spoje tradiciju izrade domaćeg meda sa egzotikom dalekih prostora. Naša ideja je bila da najkvalitetniji med začinimo egzotičnim biljem iz različitih krajeva sveta, od prašuma Šri Lanke, preko podnožja Himalaja, sve do evropskih šuma. Zabrinuti za sve lošiju ekološku sliku u svetu, shvatili smo da mnogo možemo da naučimo od pčela. Stoga preuzimamo njihov pristup životu i zdravlju. Proizvodimo najfiniji domaći med i trudimo se da širimo svest o važnosti očuvanja pčelinjeg fonda, a samim tim i sopstvene budućnosti.
o-nama

Urbani pčelari - zanimanje budućnosti

Završivši kurs ,,Urbanog pčelarstva” u organizaciji Beogradskog društva pčelara, uplovili smo u disciplinu koja je potpuno nova na ovim prostorima. Po ugledu na svetske metropole, naše košnice se danas ne nalaze samo u Šumadiji i na obroncima Fruške gore, već i u samom centru Beograda.

Prvi pčelinjak oformili smo 2018. godine u Orašcu, a zatim smo odlučili da odemo korak dalje. 

Fascinirani pčelama i njihovom ulogom u očuvanju životne sredine, poželeli smo da uđemo u njihov svet i započnemo suživot u pravom smislu te reči. S ozbirom na to da smo iz Beograda, jedini način da se saživimo sa ovim fascinantim bićima bio je – da ih uselimo u svoje okruženje.

Preko trnja do meda

Završivši kurs ,,Urbanog pčelarstva” u organizaciji Beogradskog društva pčelara, uplovili smo u disciplinu koja je potpuno nova na ovim prostorima. Po ugledu na svetske metropole, naše košnice se danas ne nalaze samo u Šumadiji i na obroncima Fruške gore, već i u samom centru Beograda.

Naravno, put do uspeha je trnovit, naročito kada ste na početku. Ipak, uz pomoć starijih pčelara kao i kolega iz Beogradskog društva pčelara, čiji smo član, konstantno radimo na daljoj edukaciji sebe i drugih. Svakodnevno nastojimo da širimo svoja znanja o urbanom pčelarstvu, i pčelama uopšte.

Članovi tima

Firmu su osnovala dva brata, Dario i David Mardešić, a uskoro nam se pridružio i naš prijatelj Ivan Kaličanin. Obrazovali smo se na Poljoprivrednom fakultetu, i samim tim stekli osnovna znanja o proizvodnji meda. Ipak, kako je svet pčela veoma kompleksan, a iznad svega zanimljiv, naša glad za znanjem i istraživanjem samo raste.

3-teglice

Pakovano sa ukusom

Pored jedinstvenog ukusa i teksture naših proizvoda, obratili smo posebnu pažnju na dizajn i pakovanje. Naše jedinstvene teglice su savršen poklon i upečatljiv ukras na svakoj polici.

3,2,1, Akcija!

Pored savremenog pristupa pčelarstvu, bavimo se i aktivizmom. Pre svega, trudimo se da podignemo svest o važnosti očuvanja pčela i njihovih staništa, kao i o dragocenim svojstvima meda i mednih proizvoda.

U saradnji sa Beogradskim društvom pčelara, tokom akcije ,,Sačuvajmo pčele” postavili smo košnice po krovovima zgrada i firmi. Tako smo formirali prvi urbani pčelinjak sa oko trideset društava na području Luke Beograd.

Pored toga, delili smo domaći med najugroženijim sugrađanima u jeku pandemije, sadili medonosno bilje u gradskom prostoru, itd.

Kvalitet, ne kvantitet

Naši proizvodi podležu strogim analizama u skladu sa standardima Evropske unije, kao i HACCP standardu. Tako možete biti sigurni da će do Vaše trpeze stići samo najkvalitetniji med.

KONTAKT

0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.