Beogradski pčelari udruženo sa pčelarima iz Trebinja

Beogradsko udruženje pčelara (BUP) potpisalo je memorandum o saradnji sa Udruženjem pčelara Leotar iz Trebinja. Prioriteti saradnje se odnose na razvoj i promociju urbanog pčelarstva, obrazovanje mladih, i stvaranje nove generacije pčelara.

 

 

 

 

Memorandum su potpisali predsednik Beogradskog udruženja pčelara Stanko Rajić, i predsednik udruženja Leotar iz Trebinja Obrad Ninković. Saradnja dva udruženja predvidja i veće uključivanje žena pčelara u zajedničke projekte.

 

Hercegovina se smatra pčelarskim rajem, obzirom da na velikoj teritoriji nema industrije koja zagađuje životnu sredinu, priroda je čista, a teren obiluje sa preko 300 vrsta samoniklog medonosnog bilja.

Beogradski pčelarski tim  činili su Stanko Rajić predsednik BUP-a, David Mardešić ispred  kompanije Mad Med i Srdjan Stanković iz organizacije Supernatural, posetili su i kancelariju konzulata Republike Srbije u Trebinju, gde su sa gospođom Radmilom Bujaković razgovarali o što većoj saradnji našeg naroda sa obe strane Drine.

Održano je i predavanje gde je predstavljen beogradski pčelinjak pored Silosa, budući razvoj istog, a pričalo se i o kvalitetu beogradskog meda i analizama koje su potvrdile da je med iz grada ekstra kvaliteta.

 

Ova saradnja nagoveštava početak projekata iz oblasti urbanog pčelarstva, medonosnog bilja ali i podizanje svesti o važnosti najvažnijeg bića na planeti: pčele.

 

 

 

 

Udruženje pčelara iz Trebinja Leotar, organizovalo je za BUP i posetu Manastiru Tvrdoš, koji u veličanstvenom ambijentu uz masline i  vinovu lozu neguje i pčelinjak sa preko 100 košnica.

 

Izuzetno mi je drago što sam upoznao srodne duše među pčelarima Trebinja. Dogovorili smo ciljeve koje samo zajedničkim angažovanjem možemo realizovati.
Stanko Rajić
BUP
Velika mi je čast što sam imao priliku da se upoznam sa pčelarima iz Heregovine koji neguju tradiciju pčelarenja staru više vekova, i što se naš med, Be mama našao u društvu vrhunskih medova sa ovog podneblja.
Srđan Stanković
Supernatural
Vrlo sam zadovoljan što se čulo i u regionu za naš beogradski pčelinjak. Čast je bila održati predavanje ispred velikog broja iskusnih pčelara koji se do sada nisu susreli sa ovim tipom pčelarenja.
David Mardešić
Mad Med

PODELI:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.